پاورپوینت سم شناسی فلزات
بخشی از متن پاورپوینت :
فلزات در بدن فاقد توانایی تجزیه، شکست و تبدیل شدن به یکدیگر می باشند، از همین رو فلزات جنبه های مختلفی از سمیت را در بدن نشان می هند.
جذب، کینتیک و دفع فلزات در بدن شدیداً به فاکتور هایی مانند میزان یونیزاسیون، اندازه ذرات و گونه های مختلف نمک فلزی که تشکیل می دهند، بستگی دارند.
از بین عناصر فلزی، 40 عدد تحت عنوان ))فلزات متداول(( دسته بندی می شوند و کمتر از 30 عدد از آنها دارای ترکیباتی هستند که برای آنها آثار سمی گزارششده است.
فلزات به واسطه فرآیندهای طبیعی کره زمین، فعالیت های بیولوژیکی و همچنین عملکرد های انسانی می توانند توزیع گسترده ای در محیط داشته باشند.
بزرگترین منبع با مواجهه فلزات، محتوای فلزی موجود در رژیم غذایی و در مقیاس کمتر فلزات موجود در هوای تنفسی می باشد. سایر منابع مواجهه بالقوه با فلزات:
– استفاده از عوامل درمانی )باریم، لیتیوم، پلاتینیوم و طلا( کودکان )باطری های جیوه(
– مصرف کنندگان محصولاتی مانند دئودرانت ها )زیرکونیوم(، مکمل های ویتامینی و معدنی )سلنیوم(، رنگ مو )نقره و جیوه(، محصولات آرایشی )سرب و مسو آنتیموان( بالا بودن فلزات در برخی مناطق جغرافیایی
– مواجهه با آلاینده ها و فاضلاب ها
جذب و ورود فلزات به بدن قطعاً دارای اثرات قابل توجهی بر سلامت افراد در معرض مواجهه خواهد بود.
برخی از فلزات به عنوان عناصر ضروری برای بدن در خلال فرایند های فیزیولوژیک ایفای نقش می کنند. مانند کبالت، مس، آهن، منگنز، منیزیوم، سلنیوم و روی خواص فلزی که بر سمیت فلزات تاثیرگذار است:
میزان حلالیت یون های فلزات )کروم 6 ظرفیتی حلالیت بیشتری نسبت به 3 ظرفیتی دارد(
جذب نمک های محلول فلزی )میزان بالای فسفات در رژیم غذایی باعث کاهشجذب سرب و تشکیل فسفات سرب(
تمایل شدید به تشکیل پیوند با ترکیبات و بافت های بدن )سرب با استخوان، تجمع جیوه و کادمیوم در کلیه(