ورود / عضویت
  • فروشگاه ایران فایل سل
  • سفارش‌های من
  • لیست فروشگاه
  • داشبورد
  • پرداخت
  • سبد خرید
  • فروشگاه
  • درباره ما
منو
  • فروشگاه ایران فایل سل
  • سفارش‌های من
  • لیست فروشگاه
  • داشبورد
  • پرداخت
  • سبد خرید
  • فروشگاه
  • درباره ما
برای بزرگنمایی کلیک کنید
خانه سایر فایل آلودگی های بیولوژیک و عوامل میکروبی مواد غذایی
دانلود کتاب Biological Wastewater Treatment Process Design Calculations
دانلود کتاب Biological Wastewater Treatment Process Design Calculations 10000 تومان
بازگشت به محصولات
گندزدایی آب و فاضلاب
گندزدایی آب و فاضلاب 10000 تومان

آلودگی های بیولوژیک و عوامل میکروبی مواد غذایی

10000 تومان

مقایسه
فهرست علاقه مندی ها
Categories: بهداشت مواد غذایی, سایر فایل Tag: آلودگی های بیولوژیک و عوامل میکروبی مواد غذایی
Share:
  • توضیحات
  • Shipping & Delivery
توضیحات

آلودگی های بیولوژیک و عوامل میکروبی مواد غذایی

آلودگی های بیولوژیک و عوامل میکروبی مواد غذایی

فرمت: Pdf تعداد صفحات: 35

 

آلودگی ها از کجا وارد می شوند؟

میکروارگانیسم ها در همه جا پراکنده اند. خاک، آب، هوا، بدن انسان و حیوانات، سطوح در تماس با مواد غذایی همه و همه دارای میزانی آلودگی میکروبی هستند اگر این میکروب ها فرصت رشد، نمو و تکثیر پیدا کنند موجب فساد و تغییرات نامطلوب از یک طرف و مسمومیت غذایی از طرف دیگر می شوند.

چه عواملی باعث تسهیل رشد باکتری ها می شوند؟

فعالیت میکروب ها در مواد غذایی تحت تاثیر عوامل گوناگونی مثل رطوبت، دما، اکسیژن، مواد مغذی و ph می باشد.

حرارت و گرما؛ شرط اول …!

حرارت مطلوب برای باکتری هایی که ایجاد مسمومیت غذایی می کنند دمای بدن انسان (37 درجه سانتی گراد) است. در این دما میزان رشد و تکثیر حداکثر است. دمای 5 تا 63 درجه سانتی گراد دمای منطقه خطر نام دارد که تقریبا همه باکتری ها در آن تکثیر می یابند.

هنگامی که دما از 37 به 63 درجه افزایش می یابد میزان تکثیر کاهش می یابد و در دمای بالای 63 درجه اکثر باکتری ها خواهند مرد.

طول مدت زمان لازم برای کشتن باکتری ها بستگی به نوع باکتری و غذای در دسترس ان دارد. به طور معمول طی 2-1 دقیقه در آب جوش می میرند. مگر اینکه قادر به تشکیل و ساخت اسپور (پوشش محافظتی) باشند که در این حالت ممکن است 5-4 ساعت در آب جوش زنده بمانند!

کاهش دما و اثر آن روی رشد باکتری

اگر دمای غذا از 35 درجه به 5 درجه برسد باکتری ها به تکثیر ادامه خواهند داد ولی میزان تکثیر آنها به علت کاهش دما کم می شود. باکتری ها در دمای پایین تر از 5 درجه زنده می مانند ولی رشد و تکثر اغلب آنها متوقف می شود. اغلب باکتری های ایجاد کننده مسمومیت غذایی در دمای یخچال خانگی (1-4 درجه) رشد نخواهند کرد. ولی بعضی باکتری های فاسدکننده قادر به رشد و تکثیر آهسته هستند. وقتی که غذا از یخچال خارج می شود میزان رشد باکتریایی به علت افزایش دما افزایش می یابد. باکتری ها حتی در غذای منجمد می توانند زنده بمانند و به محض اینکه غذا گرم شود دوباره شروع به رشد و  تکثر خواهند کرد.

نکته مهم کاربردی: در حالت عادی میزان دمای اتاق 20 درجه سانتی گراد است ولی در تابستان در آشپزخانه با تهویه بد، دما می تواند به 30 درجه سانتی گراد برسد که باکتری ها می توانند به سرعت تکثر یابند. به همین دلیل غذا به هیچ وجه نباید در آشپزخانه بماند. آماده سازی غذا باید تا حد ممکن سریع انجام شود و سپس تا زمان صرف غذا در یخچال نگهداری شود.

باکتری ها غذا نیاز دارند!

باکتری ها مانند همه موجودات زنده نیاز به غذا دارند. آنها می توانند در اکثر مواد غذایی به ویژه آنهایی که پروتئین و رطوبت بالا و PH طبیعی دارند زندگی و تکثیر یابند. غذاهایی که ایجاد مسمومیت می کنند غذاهای High Risk نامیده می شوند که شامل موارد زیر می باشند:

  1. گوشت، مرغ و محصولات گوشتی
  2. آب گوشت، سس گوشت، خورشت و چاشنی غذا
  3. شیر گرم و محصولات تخم مرغ مثل شیرینی و فرنی

ادامه مطالبی زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:

  • رطوبت و فساد مواد غذایی
  • کنترل رطوبت
  • نور و زمان تسهیل کننده فساد
  • اسیدیته PH
  • آلودگی های بیولوژیک کپک ها
  • رطوبت و رشد کپک ها
  • حرارت، اکسیژن، PH، مواد مغذی رشد کپک ها
  • بازدارنده های رشد کپک ها
  • آفلاتوکسین
  • مخمرها

 

Shipping & Delivery

محصولات مرتبط

مقایسه

فایل آموزشی بهداشت محیط برای دهیاران

سایر فایل
15000 تومان
فایل آموزشی بهداشت محیط برای دهیاران   مناسب برای جلسات آموزشی بهداشت محیط برای دهیاران پاورپوینت 69 اسلاید کاملا کاربردی
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

تصفیه صنایع داروسازی

سایر فایل
15000 تومان
  در سالهاي اخير، پساب دارویی بسیار پر اهمیت شده است چراکه باقيمانده هاي دارويي بعنوان يكي از بحث برانگيزترين
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

برنامه آموزشی مدیریت پسماند نیروهای خدماتی بخش پسماند بیمارستان

سایر فایل
15000 تومان
  30 اسلاید آموزشی برنامه آموزشی مدیریت پسماند نیروهای خدماتی بخش پسماند بیمارستان بصورت خلاصه و مفید در قالب پاورپوینت
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

دانلود پاورپوینت تصفیه فاضلاب صنایع آبکاری

سایر فایل
15000 تومان
تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری به دلیل وجود حجم بالایی از فلزات سنگین و مواد آلی و غیر آلی سمی، از مهم
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

دانلود تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام

سایر فایل
15000 تومان
تصفیه فاضلاب کشتار گاه  پساب ناشی از کشتار حیوان و شستشوی لاشه گوسفند و گاو و مرغ دارای چربی و
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

پاورپوینت موازین بهداشتی در مراکز عرضه گوشت

سایر فایل
15000 تومان
پاورپوینت موازین بهداشتی در مراکز عرضه گوشت موازین بهداشتی در مراکز عرضه گوشت   وجود پروتئین در زنجیره مواد غذایی
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

 دانلود پاورپوینت کلیات بهداشت حرفه ای

سایر فایل
15000 تومان
 دانلود پاورپوینت کلیات بهداشت حرفه ای کتاب کلیات بهداشت حرفه ای چوبینه یکی از کتابهای معروف و بزرگ در زمینه
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع
مقایسه

دانلود پاورپوینت تصفیه فاضلاب چرم سازی و دباغی

سایر فایل
15000 تومان
دباغی: فرآیند فیزیکی – شیمیایی است که در اثرفرایندهای  فیزیکی و کاربرد مواد شیمیایی و یا گیاهی پوست خام فسادپذیر
فهرست علاقه مندی ها
افزودن به سبد خرید
مشاهده سریع

ارتباط با ما

(( فایلهای خریداری شده علاوه بر فعال شدن لینک دانلود در صفحه پرداخت، لینک به ایمیلتون نیز ارسال میشه))

شماره موبایل: فقط پیامک 09396056265 (تایم ادارای)

ایمیل :jafarpour2006@gmail.com

سایت ایران فایل سل یکی از بزرگترین و معتبرترین سایتهای خرید فایل در ایران و دارای اینماد معتبر می باشد.

با پشتیبانی 24 ساعته

مجوز و گواهینامه ها:

تمامـی كالاهـا و خدمـات ايـن فروشـگاه، حسـب مـورد دارای مجوزهــای لازم از مراجـع مربوطـه می‌باشـند و فعاليت‌هــای ايـن سـايت تابـع قوانيـن و مقـررات جمهـوری اسـلامی ايـران است.

  • فهرست
  • دسته بندی
Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
سبد خرید
نزدیک
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
enemad-logo
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من