پاورپوینت مسمومیت استافیلوکوکی
پاورپوینت مسمومیت استافیلوکوکی
فرمت: PPT تعداد صفحات: 208
بلع آنتروتوكسين حاصل از استافيلوكوكوس اورئوس (Staphylococcal enterotoxin= SE) باعث گاستروآنتريت يا تورم مخاطي لوله گوارش مي شود
تاریخچه:
بیماری های گذشته و حال
- پاستور (1980)ثابت کرد که استافیلوکوک بیماریزا است و عامل آبسه و کورک می باشد
- دنیس (1894) بعنوان عامل مسمومیت غذائی ذکر کرد
- باربر (1914) مواردی از گاستروآنتریت استافیلوکوکی را گزارش نمود
- داک و همکاران (1929) آنتروتوکسین صاف شده را بعنوان عامل بیماری کشف کردند
مشخصات بیماری:
دوره کمون 30 دقیقه تا 8 ساعت (غالباً بین 4 – 2 ساعت). دوره کمون طولانی تر از حد معمول ممکن است همراه با عدم استفراغ باشد
علایم بیماری بستگی دارد به:
- غلظت آنتروتوکسین در غذا
- مقدار غذای مصرف شده
- حساسیت فردی
معمول ترین علائم: تهوع، استفراغ، اسهال، آب ریزش از دهان و در فرم های شدیدتر بیماری در مدفوع و استفراغ خون و موکوس ممکن است دیده شود.
- طول بیماری معمولاً 2 – 1 روز
- بیماری ندرتاً کشنده است
- درمان معمولاً انجام نمی شود مگر در مواقع شوک، دهیدراتاسیون و استفراغ زیاد و باید با جایگزین کردن مایعات و الکترولیت بیمار را بهبود بخشید.
- ایمنیت قابل اندازه گیری مشاهده نمی شود
- کشت مدفوعی از نظر ارگانیسم می تواند منفی باشد
- اثبات مسمومیت استافیلوکوکی: جدا کردن ارگانیسم از غذا، کشت مدفوعی بیمار، استخراج آنتروتوکسین از غذا
سبب شناسی Etiology
- این بیماری را مسمومیت یا intoxication می گویند
- تا سال 1998 ده آنتروتوکسین استافیلوکوکی تشخیص داده شد A, B, C1, C2, C3, D, E, H, G, I
- این تقسیم بندی بر مبنای واکنش آنتروتوکسین با آنتی بادی های اختصاصی میباشد
- آنتی بادی های هر کدام از آنتروتوکسین های C با یکدیگر واکنش متقابل نشان می دهند (cross reaction)
- آنتروتوکسین های C از نظر آنتی ژنیکی اختلاف مختصری با هم دارند
- SEA بیش از سایر آنتروتوکسین ها جدا شده است
- در درجه دوم SED قرار دارد
- کمترین مربوط به SEE است
- آنتروتوکسین موجب استفراغ می شود که به علت تحریک سلسله اعصاب مرکزی (CNS) و مرکز استفراغ است
خصوصیات آنتروتوکسین:
- پروتئین های ساده با وزن ملکولی 25000 تا 35000 دالتون
- توکسین به مقدار قابل ملاحظه ای در حرارت 6/15 تا Cْ 1/44 تولید می شود و در 40Cْ حداکثر است
- در بهترین شرایط آنتروتوکسین ممکن است در 6 – 4 ساعت ظاهر شود
- نقش میکروارگانیسم های رقیب
- درمان با آنتی بیوتیک ها و تولید سم در روده
- مقابل آنزیم های پروتئولیتیک مانند پاپائین، رنین، تریپسین، کیموتریپسین مقاوم
- در pH حدود 2 به پپسین حساس
- مقابل حرارت مقاوم است
- سم حرارت دیده در هنگام نگهداری ماده غذائی ممکن است دوباره فعال شود
- Tatini در سال 1976 بیان داشت که سموم حرارت داده شده در مقایسه با سموم حرارت ندیده در دز برابر دارای فعالیت بیولوژیکی وسیعتری هستند
- مقدار سم لازم برای بیماری: 0.357 – 0.015 میکروگرم آنتروتوکسین بازای هر کیلوگرم وزن بدن است
- علاوه بر وزن بدن حساسیت فردی به سم نیز مطرح است.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید:
- مواد غذایی عوامل مسمومیت
- خصوصیات میکروارگانیسم
- نام گذاری و طبقه بندی
- سموم و آنزیم های استافیلوکوک
- منابع استافیلوکوکوس اورئوس
- کنترل مسمومیت استافیلوکوکی
- بوتولیسم (علت بیماری، خصوصیات سم، عمل سم، خصوصیات مسمومیت و ارگانیسم، منابع و اکولوژی ارگانیسم، کنترل بوتولیسم)
- مسمومیت کلستریدیوم پرفنجنس (خصوصیات آنتروتوکسین، خصوصیات میکروارگانیسم، طبقه بندی کلستریدیوم پرفرنجنس، خصوصیات بیماری، دوره کمون، علایم درمان و کنترل بیماری)
- سالمونلوز (خصوصیات بیماری، علت بیماری، میکرو ارگانیسم، طبقه بندی سالمونلا، رشد و نابودی سالمونلا، منابع میکروارگانیسم، شدت بیماری، بقاء میکروارگانیسم در طبیعت و مواد غذایی، کنترل و جلوگیری از بیماری سالمونلا، جلوگیری از رشد و نابودی میکروارگانیسم)
- شیگلوز Shigellosis (بیماری زایی، حصوصیات بیماری، دوره کمون، علائم درمان و کنترل شیگلوز)
- آنتریت اشرشیاکلی (سبب شناسی، طبقه بندی E. coli، دوره بیماری و درمان، منابع و کنترل بیماری)
- گاستروآنتریت باسیلوس سرئوس (مقدمه، ارگانیسم، منابع، آنتروتوکسین، کنترل بیماری)
- ویبریو (طبقه بندی انواع ویبریو، بیماری زایی، اتیولوژی، منابع و اکولوژی، سرولوژی و کنترل)
- یرسینیوز (شرایط رشد، منابع، بیماریزایی و علائم عفونت)
- لیستریوز (باکتریولوژی، سرولوژی، بیماریزایی، انواع لیستریوز، منابع و پیشگیری)
- کمپیلوباکتریوز (مقدمه، توزیع، بیماریزایی، علام بیماری و پیشگیری)
فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط با 208 اسلاید
راهنمای خرید:
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید به ما ایمیل(jafarpour2006@gmail.com) بزنید.