پاورپوینت میکروب های بیماری زا در مواد غذایی
میکروب های بیماری زا و بیماری های ناشی از مواد غذائی و اهمیت آنها
بنام خدا؛ در طول دهه گذشته وقوع بیماری های میکربی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه با فقر بهداشتی بلکه در کشورهای توسعه یافته با استاندارد بالای بهداشتی نیز رو به افزایش بوده است و این در حالی است که وقوع عفونتها و مسمومیت های غذایی اغلب گزارش نشده باقی مانده و لذا تعیین آمار دقیق از میزان ابتلا خصوصاً در کشورهای در حال توسعه امکان پذیر نمی باشد.
غذا می تواند به عنوان یک حامل، بسیاری از اجرام عفونی و غیرعفونی را در خود حمل کند. که در بعضی شرایط رشد جرم عفونی را حمایت کرده و به عنوان ناقل فعال عمل نموده و یا تنها نقش ناقل غیرفعال را ایفا نمیاد که در این صورت عامل عفونت در غذا رشد ننموده و تنها به وسیله غذا به انسالن منتقل می شود. ویروس ها، انگلها و حتی بعضی از باکتری ها بیماری زای غذایی، در گروه دوم قرار می گیرند .
بیماری های غذایی جز کدام دسته از بیماری ها هستند
بیماری های غذایی از نظر تقسیم بندی جزئ بیماری های روده ای تقسیم بندی می شوند که از نظر اهمیت در امریکا بعد از بیماری های ریوی در مقام دوم قرار دارد. در یک بررسی در ایالات متحده گزارش شده که بطور متوسط هر آمریکایی حداقل هر سال یکبار به بیماری روده ای با علامت اسهال مبتلا می شود.
گفته می شود که این مسئله به خاطر ناسالم بودن غذای تولید شده در این کشور نیست بلکه مردم با عمل آوری غلط و غیربهداشتی و یا از طریق انتقال اجرام عفونی خود غذا را ناسالم می کنند. از دیدگاه بهداشت عمومی، مسمومیت های غذایی یکی از عمده بیماری های جوامع کشورهای مختلف جهان به شمار می رود. بر طبق مطالعات انجام شده همه ساله بیش از هزار میلیون مورد اسهال حاد در بین بچه های زیر پنج سال در ممالک آفریقا، آسیا (به استثنای چین) و آمریکای لاتین اتفاق می افتد. که به مرگ بیش از ۵ میلیون منجر می گردد.
در کشورهای صنعتی مشکل کمتر از اینهاست ولی بطور معنی دار هنوز از اهمیت خاصی برخوردار است. بعلاوه واقعیت امر به علت عدم گزارش و یا کمیود گزارش مسمومیت های غذایی بطور کامل روشن نیست و بروز واقعی مسمومیت های غذایی را ۱۰ تا ۱۰۰ برابر (حتی بیشتر) از موارد گزارش شده تخمین می زنند. طبق گزارش های موجود تنها در یک همه گیری آن هم در کشوری مثل آمریکا بیش از ۱۵۰۰۰ نفر در اثر مصرف شیر پاستوریزه آلوده به سالمونلای مقاوم به آنتی بیوتیک مبتلا شدند. همچنین تخمین زده شود که بیش از دو میلیون نفر از مردم آمریکا به دنبال مصرف غذاهای تخم مرغ دار با سالمونلوز مبتلا گردیده اند.
+ جهت مشاهده متن و توضیحات کامل در رابطه میتونید فایل پیوستی رو با عناوین زیر شامل ۴۳ اسلاید دانلود کنید .
– تاریخچه بیماری های ناشی از مواد غذایی
– بعضی از انواع مواد غذایی در ارتباط با انتقال میکروبهای بیماری زا و سموم مختلف به انسان
– نقش میکروب ها در ایجاد بیماری های غذائی
– عوامل بروز بیماری های غذائی متنوع:
۱ـ عوامل بیمری زای باکتریائی مواد غذایی
۲ـ عوامل بیماری زای ویروسی مواد غذائی
۳ـ عوامل بیماریزای انگلی مواد غذائی
۴ـ عوامل بیماری زای قارچی مواد غذائی (سموم قارچی)
۵ـ سایر عوامل بیماریزای مواد غذائی
– منابع آلودگی میکربی غذا
– آلودگی های میکربی گیاهان و میوه ها
– آلودگی های میکربی حیوانات
– آلودگی از طریق فاضلاب ها
– آلودگی از طریق خاک
– آلودگی از طریق آبها
– آلودگی مواد غذائی از طریق هوا
– آلودگی از طریق عمل آوری مواد غذایی
– باکتری ها :
گروه اول ـ باکتری های گرم منفی
سالمونلا Salmonella
شیگلا Shigella
اشریشیاکولای بیماریزای روده ای
ارتباط اشریشیاکولای با مواد غذائی و کنترل آن
ویبریو vibrio
باکتری های گرم مثبت بیماریزای غذایی
استافیلوکوکوس
باسیلوس
کلستریدیوم پرفرینجنس
کلستریدیوم بوتولینوم
استریتوکوکوس
بیماری های حاصل از مواد غذایی: تقسیم بندی فشرده بیماری ها با توجه به نشانیها، دوره کمون و انواع عوامل بیماری زا