بررسی فاضلاب تولیدی
صنایع غذایی با مصرف بیش از 24 درصد از کل آب صنعتی در جایگاه نخست گروه های مختلف صنعتی قرار دارد.در این میان صنایع قند با مصرف 18 درصد آب صنعتی و تولید 34 درصد بار آلی کل صنایع کشور، توجه بیشتری را میطلبد.مقایسه مقادیر آب مصرفی در کارخانه های قند کشور، با همین صنعت در سایر کشورهای جهان نشان می دهد که این کارخانه ها به طور متوسط بیش از 2 تا 10 برابر بیشتر آب مصرف می کنند.
نکته: نتایج تحلیل موقعیت مکانی کارخانه های قند در کشور نشان داده است که بیش از 90 در آنها در دشتها با بیلان منفی و 85 درصد آنها در مناطق با آب و هوای خشک و نیمه خشک قراردارند. این مسئله توجه به فاضلاب تولیدی این صنایع را بیش از پیش می کند.
دو مشخصه مهم در انتخاب و طراحی سیستم های تصفیه فاضلاب:
1- غلظت و حجم فاضلاب تولیدی ، که در صنایع قند نوسانات شدیدی دارد.مقادیر این مشخصه ها بیش از آنکه به ظرفیت و فناوری تولید وابسته باشد، از نحوه اعمال مدیریت مصرف آب و کنترل آلودگی تولیدی تاثیر می پذیرد .
2- کیفیت پساب خروجی با توجه به منبع پذیرنده،با توجه به اهمیت بازیافت فاضلاب تولیدی برای مصارف کشاورزی استاندارد پساب خروجی بر مبنای آنگونه مصارف خواهد بود.
دو سیستم ترکیبی UASBبا برکه های اختیاری وصافی چکنده در بیشتر شرایط محیطی وگستره مقادیر غلظت ورودی ونرخ تولیدی پساب مقبولیت بالایی دارند.در مناطق گرمتر، سیستم های ترکیبی برکه های بی هوازی با برکه های اختیاری و صافی چکنده توان رقابتی بیشتری نسبت به دو سیستم فوق دارند و با افزایش قیمت زمین، COD ورودی و ظرفیت کارخانه ها ، مقبولیت سیستم ترکیبی UASB با لجن فعال افزایش قابل توجهی میابد.
با بررسی اطلاعات موجود در سطح جهان، و با توجه به سوابق فنی و اجرایی درسطح کشور ، برکه های بی هوازی ، UASB، به عنوان مهم ترین سیستم های تصفیه بیهوازی برکه های اختیاری، لجن فعال(هوادهی گسترده) و صافی چکنده به عنوان مهمترین سیستم های تصفیه هوازی در صنایع قند انتخاب می گردد.
رها سازی پساب
در ابتدای امر پساب به رودخانه کارون تخلیه میشد.بعد از بحرانی شدن وضعیت رودخانه بدلیل کم ابی پساب تعدادی از واحدها به نقاط دیگر هدایت شد.هم اکنون واحد شعیبیه به رود خانه کارون-واحد دهخدا به تالاب هورالعظیم-واحدهای شرق کارون(دعبل خزایی-سلمان فارسی وفارابی )به تالاب شادگان تخلیه میشود.واحدهای غرب کارون (میرزاکوجک وامیرکبیر)در اراضی شمال شرق خرمشهرتحت عنوان حوضچه های تبخیری رها میشود که به تالاب نیشکر معروف شده است.حجم این پسابها بسیار زیاد بوده واز دبی رودخانه زاینده رود بیشتر است وعلاوه بر موجودی نمک وشوری بالامقداری هم علف کشها در ان وجود دارد.
راهکارها جهت کاهش حجم فاضلاب تولیدی در مبدا
1-بازیابی واستفاده مجدد ازاب برای شستشوی مواد اولیه ورودی
2-استفاده از سیستمهای حلقوی بسته برای شستشوی نیشکر یا چغندر قند
3-برای کاهش مقدار جامدات وارد شده به فاضلاب کف زمین وکانال جمع اوری را با استفاده از توری اب بندی وزهکشی کرد
4-باید مواد اولیه /تجهیزات/وخط تولید رادر حالت خشک وقبل از شستشوومرطوب شدن خشک کرد
5-باید از ورود مستقیم جریان های اب بخصوص با اجتناب از سرریز شدن مخازن جلوگیری کرد
روشهای نوین تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
– روش تصفیه مستقیم DDR=dedini direct refind
– تصفیه فاضلاب حاصل از احیاء رزین تبادل یونی ستون های رنگبری صنعت قند با استفاده از فرآیند غشایی نانوفیلتراسیون (از نتایج این مطالعه می توان به کاهش 81 درصدی در مصرف نمک، 90% کاهش در مصرف آب و حذف 89/3% از ترکیبات رنگی اشاره نمود)
فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط با 71 اسلاید
جهت پیگیری و انعکاس مشکلات احتمالی بصورت 24 ساعته پیشتیبان شما هستیم.
Jafarpour2006@gmailcom
ما تا دریافت کامل فایل خریداری شده ، پشتیبان و همراه شما خواهیم بود . قدردان اعتماد شما خواهیم بود .