تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
۲-۱- مصرف آب در صنایع غذایی
استفاده از آب در تمام صنایع و بهویژه صنعت غذایی امری رایج بوده و بدون حضور این ماده حیاتی انجام فعالیتهای صنعتی غیرممکن خواهد بود. مثالهای ارائهشده در زیر نمونههایی از اهمیت آب در عملیات کارخانههای صنعتی است.
1) تولید کاغذ منسوجات و همچنین مواد غذایی
2) انتقال مواد اولیه (چغندر شستشوی خاکستر و رسوبات زائد کورههای بلند ذوبآهن)
3) آبکشی و شستشو در صنایع (لبنیات نوشابهسازی داروسازی و آبکاری)
4) سرد کردن محصولات (صنایع آبکاری)
5) تهویه مطبوع و دهها مصرف دیگر
مقدار مصرف آب با توجه به فرآیند تولید و سطح فنآوریهای مورداستفاده در هر واحد صنعتی متفاوت میباشد. موارد اصلی استفادههای آب در صنعت را میتوان بهصورت ذیل خلاصه کرد
1) تولید انرژی از طریق تهیه بخار
2) انتقال حرارت
3) انتقال و جابهجا کردن مواد خام یا محصولات زائد
4) فعالیتهای مکانیکی
5) تولید محصول